Skip to main content

StoryMeter®

Werkt uw verhaal voor u?

U kunt niet niet communiceren. Alles wat u zegt en doet, of juist niet, vertelt iets over u aan uw publiek. Al die signalen versterken elkaar en vormen samen een verhaal in de geest van uw publiek.  Wat is dat verhaal en wat vertelt het? Wat doet dat verhaal met uw publiek? Wat doet uw publiek met dat verhaal?

StoryMeter® meet de impact van uw verhaal op uw organisatie en reputatie.

We analyseren de reacties op de twee drivers van het verhaal, Personage en Plot en brengen in kaart wat uw verhaal is, hoe het werkt en waarom. Met deze inzichten kunt aan de juiste knoppen draaien, richting geven aan uw positionering en regie voeren over uw strategie.

Zo maakt u van uw verhaal uw succesverhaal.

De kracht van uw verhaal bepaalt de mate van uw succes.

Dit duidt op een positieve reactie op zowel character als plot . Dit is waar u wilt zijn: uw publiek vereenzelvigt zich met het karakter van uw organisatie en merk. Uw missie, de plot van uw verhaal, zorgt ervoor dat ze u willen volgen tot aan de uiteinden van de aarde. Gefeliciteerd! Als dit quadrant onder medewerkers wordt gemeten, heeft u een betrokken, enthousiaste, betrokken en ambitieuze cultuur van medewerkers met de ogen op de bal en hun hart voor de zaak. U hebt een succesvolle organisatie en een winnend team van winnaars en kampioenen. Als dit quadrant wordt gemeten onder klanten of consumenten, hebt u een tevreden, blije en loyale klantenkring die graag hun vertrouwen stelt in u en wat u te bieden hebt. Tips: Vier uw successen, eer uw helden en leg de lat hoger. Bezwijk nooit voor overmoed of word nooit lui en zelfgenoegzaam. Blijf nederig en blijf hongerig.
Dit duidt op een negatieve reactie op uw character maar een positieve reactie op uw plot . Uw publiek ziet u weliswaar slagen maar ten koste van iedereen om u heen. Het is een verhaal van opportunisme en uitbuiting. Niet de beste plek om te zijn, maar ook niet de slechtste. Dit is op te lossen door een herwaardering van uw identiteit, herijking van uw intrinsieke waarden en vernieuwing van interne en externe relaties. Als dit quadrant wordt gemeten onder werknemers, heb je een gefragmenteerde en agressieve cultuur met werknemers die profiteren van banen en beloningen, maar die een competitieve, zo niet ronduit vijandige relatie hebben met collega s en management. Hier is weinig synergie, samenwerking of teamwork. Als dit quadrant wordt gemeten onder klanten of consumenten, heb je een opportunistische en wispelturige klantenkring die je verlaat op het moment dat een concurrent een betere deal biedt. Tips: Evalueer uw identiteit opnieuw Kalibreer uw intrinsieke waarden opnieuw Interne en externe relaties vernieuwen of herstellen.
Dit duidt op een negatieve reactie op zowel uw character als uw plot . Uw publiek ziet u als een ramp die staat te gebeuren. Een brandend platform. Een zinkend schip. En net als de Titanic springt iedereen eraf en probeert te ontsnappen aan de catastrofe die voor ze ligt. Dit is de slechtste plek om te zijn. Het enige dat u eigenlijk hoeft te doen, is in vlammen op te gaan en uit de as te herrijzen, als een feniks. Als dit quadrant onder werknemers wordt gemeten, hebt u een moedeloze en wanhopige cultuur van medewerkers die niet kunnen wachten om te vertrekken, en die ondertussen mechanisch doorgaan en zich terugtrekken in hun schulp. Als dit quadrant wordt gemeten onder klanten of consumenten, zit je zeker op een zinkend schip. Tips: Accepteer nederlaag Ga gracieus ten onder alleen om als een feniks uit de as te herrijzen En begin opnieuw
Dit duidt op een positieve reactie op uw character maar een negatieve reactie op uw plot . Uw publiek is intens verbonden met uw organisatie, maar er zit geen enkele beweging in. Net als in een Franse film. Een slecht verlichte scène, waar geliefden elkaar diep in de ogen staren, betekenisvolle blikken uitwisselen…, maar er gebeurt helemaal niets. Dit is te repareren. U kunt actie stimuleren door uw missie en uw strategie opnieuw te evalueren en door grenzen en verantwoordelijkheden, doelen en doelstellingen te vernieuwen. Als dit quadrant wordt gemeten onder medewerkers, hebt u een stagnerende en zelfgenoegzame cultuur van veelal tevreden maar niet-ambitieuze medewerkers. Als dit quadrant wordt gemeten onder klanten of consumenten, hebt u een liefhebbende klantenkring, een fanclub die weliswaar van u houdt, maar niet koopt wat u verkoopt.  Tips: Herijk uw missie en strategie Stel interne grenzen en leg discipline op Stel duidelijke doelen en doelstellingen Eis verantwoordelijkheid en verantwoording

Geïnteresseerd in StoryMeter®?

Vul het contactformulier hieronder in en u ontvangt voor uw bedrijf uw persoonlijke login en wachtwoord per e-mail binnen 24 uur.

Met uw persoonlijk login heeft u toegang tot een korte vragenlijst met 55 multiple-choice vragen (10 minuten) die gaan over uw beeld en beleving van uw organisatie. Het gaat om uw mening, dus u kunt geen foute antwoorden geven. De resultaten van de vragenlijst worden volledig anoniem verwerkt. Door de vragen naar waarheid in te vullen, helpt u uw organisatie om zich te verbeteren en te ontwikkelen.

Vraag uw StoryMeter® account aan!